Direct naar
Huidklachten
Energieklachten
Spijsverteringsklachten

Lekker door je yoghurt, zo als snack of door een vers gebakken bananenbrood. Blauwe bessen heb ik het over! Doe er je voordeel mee als ze in de aanbieding zijn, want goedkoop zijn ze niet maar ze kunnen veel voor je gezondheid betekenen. Lees snel verder wat! 

 

Kleine soldaatjes

Blauwe bessen zitten vol antioxidanten. Je kunt ze zien als kleine soldaatjes die de vrije radicalen in je lichaam uitschakelen. Ontzettend belangrijk bij het opbouwen van een goede weerstand dus. Vrije radicalen zijn schadelijke stoffen die je weefsel en cellen aantasten. Ze ontstaan onder andere door stress, roken, vervuilde lucht, medicijngebruik, chemicaliën in verzorgingsproducten en UV straling. Je lichaam is zelf in staat een groot deel van deze schadelijke stoffen op te ruimen, maar lang niet alles. Je kunt je lichaam een handje helpen door enerzijds de inname van vrije radicalen te beperken en anderzijds je lichaam te voeden met antioxidantrijke voeding. 

Groente en fruit als aubergine, rode kool en blauwe bessen hebben de paarse kleur te danken aan anthocyanen. Dit is een natuurlijk kleurstof die niet alleen zorgt voor de paarse kleur, maar tegelijkertijd werkt als krachtige antioxidant. 

 

Welke voedingsstoffen zitten er in blauwe bessen? 

Naast de krachtige stof anthocyanen zitten er nog meer goede voedingsstoffen in blauwe bessen, zoals vitamine C, vitamine K, kalium en vezels. Kalium werkt bloeddrukverlagend en bevordert de doorbloeding. Dit verlaagt de kans op hart- en vaatziekten. Omdat ze helpen de schadelijke stoffen in je lichaam op te ruimen dragen ze bij aan een mooie huid en gaan ze veroudering tegen. Genoeg redenen dus om deze krachtige besjes regelmatig toe te voegen aan je maaltijd! 

 

Belangrijk om te weten

Omdat blauwe bessen kwetsbaar zijn en snel beschadigd of gekneusd raken worden ze relatief veel bespoten met bestrijdingsmiddelen. Spoel ze dus goed af onder koud stromend water voor je ze eet of kies voor biologisch wanneer je portemonnee dit toe laat.  

Deel dit voordeel

Inspireer jezelf met meer voedingsvoordelen

Benefits Kurkuma

Kurkuma

Kurkuma geeft de typische gele kleur aan curry’s en
Voedingsvoordelen van blauwe bessen

Blauwe bessen

Lekker door je yoghurt, zo als snack of door
kruiden-bij-foodbenefits

Kaneel

Heerlijk door de yoghurt of smoothie, op je cappuccino

Let op: Mijn advies bevat uitsluitend handvatten voor een gezondere leefstijl en is geen vervanging van medisch onderzoek. Ik ben geen arts en er wordt dus geen diagnose gesteld. Neem bij (acute) gezondheidsklachten óók contact op met uw medisch specialist of huisarts.

Laat je gegevens achter en ontvang mijn gratis download ‘Upgrade je koelkast‘ direct in je inbox. Met deze ingrediëntenlijst wordt het een makkie om je koelkast gezond te vullen.