Direct naar
Huidklachten
Energieklachten
Spijsverteringsklachten

Wat is een orthomoleculaire leefstijl?

Voeding en leefstijl als medicijn voor een langdurige gezondheid

Inhoudsopgave

Orthomoleculaire leefstijl

De term orthomoleculair komt uit het Grieks en betekent letterlijk ‘de juiste moleculen op de juiste plaats in het lichaam brengen’. Het gaat dus om micro celniveau. Orthomoleculaire leefstijl is een benadering die streeft naar optimale gezondheid door het aanbieden van de juiste voedingsstoffen in optimale hoeveelheden, zodat het lichaam optimaal kan functioneren. Deze wetenschappelijk onderbouwde benadering gelooft dat elke persoon unieke voedingsbehoeften heeft, en dat het aanvullen van voedingstekorten en het elimineren van toxische stoffen de basis vormen voor het herstellen van de natuurlijke balans in het lichaam. 

De principes van een orthomoleculaire leefstijl

Orthomoleculaire leefstijl is gebaseerd op het principe dat het lichaam een optimale hoeveelheid voedingsstoffen nodig heeft om gezond te blijven en ziektes te voorkomen. Door het aanvullen van essentiële voedingsstoffen en het vermijden van schadelijke stoffen, wordt gestreefd naar een optimale balans in het lichaam. Dit omvat het bevorderen van een gezonde darmflora, het ondersteunen van het immuunsysteem en het verminderen van ontstekingen.

De voordelen van een orthomoleculaire leefstijl

Orthomoleculaire leefstijl biedt talloze voordelen, waaronder het vergroten van de algehele vitaliteit en energieniveaus, het verbeteren van de huid, het verminderen van gezondheidsklachten, en het ondersteunen van het immuunsysteem. Door een persoonlijke en op maat gemaakte aanpak, kan orthomoleculaire leefstijl een positieve impact hebben op alle aspecten van jouw leven.

Hoe werkt het? 

De orthomoleculaire benadering richt zich op het individu als geheel, waarbij rekening wordt gehouden met factoren zoals leeftijd, geslacht, gezondheidsstatus en levensstijl. Een uitgebreide analyse van jouw voedingsstatus en gezondheidsklachten wordt uitgevoerd om een persoonlijk en op maat gemaakt advies te geven.

Mijn aanpak

Als orthomoleculair voedingsdeskundige sta ik klaar om jou te begeleiden op jouw leefstijlreis. Samen gaan we op zoek naar de oorzaken van jouw klachten en werken we aan het herstellen van de balans in jouw lichaam.

Wetenschappelijke basis

Orthomoleculaire leefstijl is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek en evidence-based practices. Het is een benadering die steeds meer erkenning krijgt in de medische wereld vanwege de positieve resultaten op het gebied van gezondheid en welzijn.

Ervaringen van klanten

Veel van mijn klanten hebben positieve ervaringen met orthomoleculaire leefstijl. Ze hebben een verbetering gezien in hun gezondheid en welzijn, en voelen zich energieker en vitaler dan ooit tevoren.

Let op: Mijn advies bevat uitsluitend handvatten voor een gezondere leefstijl en is geen vervanging van medisch onderzoek. Ik ben geen arts en er wordt dus geen diagnose gesteld. Neem bij (acute) gezondheidsklachten óók contact op met uw medisch specialist of huisarts.

Laat je gegevens achter en ontvang mijn gratis download ‘Upgrade je koelkast‘ direct in je inbox. Met deze ingrediëntenlijst wordt het een makkie om je koelkast gezond te vullen.