Direct naar
Huidklachten
Energieklachten
Spijsverteringsklachten

Heerlijk door de yoghurt of smoothie, op je cappuccino of over je appel – ik heb het over kaneel! Een kruid wat oorspronkelijk afkomstig is uit Sri Lanka en vooral in Azië naast een smaakversterker ook als geneeskrachtig kruid gebruikt wordt. Maar waarom is kaneel nu zo gezond? 

 

Wat is kaneel? 

Het binnenste gedeelte van de Cinnamomumboom is kaneel. Dit is het bekende kaneelstokje waarbij de bast opgerold en gedroogd is. Hier komt dan ook het woord cinnamon vandaan. De rest van de bast wordt vermalen tot kaneel. De stof die kaneel zo gezond maakt heet kaneelaldehyde.

 

Welke voedingsstoffen zitten er in kaneel? 

Kaneel zit vol antioxidanten, vooral door de hoeveelheden vitamine A en C. Antioxidanten zul je vaak tegenkomen in mijn benefits. Ze zijn erg belangrijk voor het lichaam om giftige stoffen onschadelijk te maken. Je komt ze in vrijwel alle plantaardige producten tegen. Doordat ze de giftige stoffen, ook wel vrije radicalen, in ons lichaam onschadelijk maken werken ze ontstekingsremmend. Verder bevat kaneel ook onder andere de vitamines B2 en B6 en de belangrijke mineralen calcium, kalium, magnesium, zink en ijzer. Al deze stoffen helpen samen hart- en vaatziekten te voorkomen en ze houden de bloedsuikerspiegel in balans. Als je koolhydraten (dus ook suiker) eet stijgt je bloedsuikerspiegel. De alvleesklier produceert vervolgens insuline om je bloedsuikerspiegel weer in balans te brengen. Kaneel zorgt ervoor dat koolhydraten langzamer in het bloed worden opgenomen. Zo behoud je een steady energieniveau en wordt de alvleesklier niet te veel overbelast. Uiteraard wordt er onderscheid gemaakt tussen langzame en snelle koolhydraten. Via deze link lees je er meer over. 

 

Wat zijn de gezondheidsvoordelen van kaneel? 

Door de vele antioxidanten helpt kaneel je lichaam om ziektes en ontstekingen tegen te gaan. Daarnaast helpt kaneel om hart- en vaatziekten te voorkomen en het houdt de bloedsuikerspiegel in balans. 

Deel dit voordeel

Inspireer jezelf met meer voedingsvoordelen

Benefits Kurkuma

Kurkuma

Kurkuma geeft de typische gele kleur aan curry’s en
Voedingsvoordelen van blauwe bessen

Blauwe bessen

Lekker door je yoghurt, zo als snack of door
kruiden-bij-foodbenefits

Kaneel

Heerlijk door de yoghurt of smoothie, op je cappuccino

Laat je gegevens achter en ontvang mijn gratis download ‘Upgrade je koelkast‘ direct in je inbox. Met deze ingrediëntenlijst wordt het een makkie om je koelkast gezond te vullen.