Direct naar
Spijsverteringsklachten
Energieklachten
Huidklachten

Gezond & goedkoop eten

Je hoort regelmatig dat gezond eten duurder is dan ongezond eten. Mee eens, groente en fruit is inderdaad niet goedkoop. Maar kijk is kritisch naar de prijzen van ‘ongezonde’ voeding. Een fles cola kost al snel 2 euro, een kant-en-klare maaltijd zo’n 4 tot 5 euro en een fastfood maaltijd al snel 10 euro. Je hoeft echt niet heel duur uit te zijn om gezond te kunnen eten. Hieronder geef ik 6 tips die jou gaan helpen bij een gezonde levensstijl zonder dat dit je heel veel geld kost. 

 

Maak een weekplanning en doe 1 tot 2 keer per week boodschappen

Bedenk vooraf wat je wil eten en maak een weekplanning. Zo voorkom je dat je onnodig veel boodschappen doet. Zelf heb ik meestal standaard dingen in huis voor ontbijt, lunch en snacks. Voor diner maak ik een planning en probeer ik zoveel mogelijk te variëren. Zo eet ik meestal een gerecht met aardappel, iets met pasta, iets met rijst, een keer wraps, een salade, een soepje en bewaar ik 1 dag als reserve. Dit is handig voor als je met vrienden of lekker buiten de deur eet. 

Benieuwd naar mijn standaard boodschappen? Klik hier voor mijn gratis boodschappenlijstje!

 

Let op koopjes en ga wat vaker naar de Lidl / Aldi

Iedereen bepaalt natuurlijk zelf waar die zijn of haar boodschappen doet en de één vindt A-merken belangrijker dan de ander. Als je een krap budget hebt is het aan te raden regelmatig naar de Aldi of de Lidl te gaan. De boodschappen zijn hier vaak net zo goed en het kan flink schelen in prijs per volle boodschappentas. Hebben ze er niet altijd alles wat je zoekt? Dan kost het misschien iets meer moeite om je boodschappen bij twee verschillende supermarkten te halen maar dit scheelt je wel in je portemonnee.

 

Koop groente en fruit in het seizoen en ga naar de markt 

Dit is misschien een voordehand liggende tip, maar koop je groente en fruit in het seizoen. Beter voor het milieu en beter voor je portemonnee. Op de markt kan de prijs ook schelen met die in de supermarkt. Vooral aan het einde van de dag kun je meestal wel wat lekkers voor een kleiner prijsje scoren. 

 

Je hebt echt geen superfoods nodig om gezond te eten

Superfoods zijn populair en dat is zeker niet onterecht. Besef wel dat het vaak duurdere producten zijn en je ze echt niet nodig hebt voor een gezonde levensstijl. Je kan ook zonder superfoods je doelen behalen met alles wat er in de supermarkt te koop is. 

 

Vervang je frisdranken door water uit de kraan – gezonder én goedkoper

Ook dit is natuurlijk een inkoppertje, maar zo belangrijk. Frisdranken geven je wel de calorieën maar niet de goede voedingsstoffen. Dit worden ook wel ‘lege calorieën’ genoemd. Daarnaast zijn ze erg prijzig en kan het flink in je budget schelen door dit niet meer te kopen. Als je weinig water drinkt klinkt dit misschien niet als het beste alternatief, maar voor zowel je gezondheid, als je huid en je portemonnee doet het wonderen. 

 

Eet wat vaker vegetarisch en vervang vlees door bijvoorbeeld linzen

Vlees is duur. Zeker als je gaat voor kwaliteit en biologisch. Linzen zijn daarentegen een goede en tegenwoordig populaire vleesvervanger. Daarnaast zijn ze goedkoop en bevatten ze vele goede voedingsstoffen. Vervang wat vaker een stukje vlees door een lekker gerecht met linzen, zoals een linzensoep of Indiase linzencurry. Heerlijk en lekker voedzaam! 

Ontdek meer blogs

Nicole van Foodbenefits

Let’s detox!

Detox.. De kans is groot dat je wel eens
Gratis kennismaking

Mijn favoriete producten!

In deze blog deel ik graag mijn favoriete producten
Nieuwsbrief goede voornemens

Foodbenefits mail #4 Voornemens

2021 was opnieuw een jaar dat we snel achter
Vorige
Volgende

Laat je gegevens achter en ontvang mijn gratis download ‘Upgrade je koelkast‘ direct in je inbox. Met deze ingrediëntenlijst wordt het een makkie om je koelkast gezond te vullen.