Direct naar
Huidklachten
Energieklachten
Spijsverteringsklachten

Let’s detox!

Detox.. De kans is groot dat je wel eens een detox kuur hebt gedaan of dat je er op z’n minst van gehoord hebt. Het is al lange tijd populair en op veel manieren te volgen.

Laat ik beginnen met het delen van mijn eigen ervaring. Vol goede moed kocht ik een dure detox kuur van een week met alleen sapjes. Ik had genoeg motivatie dus de eerste dag verliep perfect. Geen hongergevoelens – wel een beetje hoofdpijn, maar ik voelde me oké. Tweede en derde dag verliep ook prima. Maar toen… Ik verloor de motivatie en nam m’n eerste tussendoortje. Al snel was ik er klaar mee en kwamen de sapjes m’n neus uit. Veel euro’s lichter en nog steeds geen stap verder.

Ook maakte ik de fout om op volle touren door te gaan. Met werk, sociale afspraken, sport en meer. Ik deed een detox kuur met de verkeerde intentie en was me totaal niet bewust van m’n mentale toestand. Die kilo of twee die ik was afgevallen zat er ook binnen een mum van tijd weer aan. Je kan namelijk niet in één week zoveel afvallen, maar ja wist ik veel? Zo werd het verkocht.

 

Wat is detoxen?

Wist je dat het lichaam prima in staat is om zelf te detoxen? Helaas is dit in veel gevallen verstoord waardoor het niet meer zo lekker loopt. Het is goed om hier dan wat extra aandacht aan te besteden. Eigenlijk is detoxen niets anders dan het ontgiften van het lichaam waarbij afvalstoffen worden afgevoerd. Je zuivert als het ware je lijf, ruimt blokkades op en zorgt ervoor dat alles goed door kan stromen.

Ontgiften gebeurt voornamelijk via de lever, maar ook via de nieren, darmen, lymfe, huid en slijmvliezen. Afvalstoffen ontstaan altijd. De hele dag door zijn er allerlei processen aan de gang, denk alleen al aan ademen en het verteren van voedsel. Hier komen afvalstoffen bij vrij die je lichaam netjes afvoert met behulp van antioxidanten. Deze antioxidanten maak je zelf aan en vangen als het ware de schadelijke stoffen. In de basis is de verhouding tussen toxische stoffen en antioxidanten mooi in balans en is er dus niks aan de hand. Wat een wonder is het lichaam eigenlijk hé?! Het ruimt z’n eigen troep op en dit is een voortdurend proces wat dag en nacht doorgaat.

 

Waarom dan een detox kuur?

Het probleem zit em in onze leefstijl. In de huidige Westerse maatschappij worden we dagelijks blootgesteld aan veel toxische stoffen. Denk bijvoorbeeld aan de lucht die je inademt vol uitlaatgassen, make-up en schoonmaakproducten vol troep, de pesticiden op groente en fruit, bewerkte voeding en het gebruik van medicijnen. Dit zijn factoren die je van buitenaf binnen krijgt, maar ook stress, een verstoorde spijsvertering en onverwerkte emoties spelen een grote rol.

 

Is een detox kuur iets voor mij?

Voel je je regelmatig vermoeid – lichamelijk en mentaal? Heb je last van hoofdpijn? Zit je niet goed in je vel? Heb je onverklaarbare klachten en ontstekingen? Onzuivere huid? Slechte spijsvertering? Problemen met je concentratie en geheugen?Als je op meerdere dingen met ‘ja’ kan antwoorden dan kan een detox kuur positief voor je uitpakken. Het zijn allemaal tekenen dat je ontgifting niet lekker loopt en dat je lichaam hier wel een handje bij kan gebruiken. Als je dit regelmatig met wat extra aandacht doet als kuur doet én de rest van het jaar de natuurlijke ontgifting ondersteunt dan ga je het volgende merken.🌱 Je voelt je weer fit en energiek
🌱 Je immuunsysteem verbetert
🌱 Je huid wordt mooier en stralender
🌱 Je ervaart meer mentale rust
🌱 Je slaapkwaliteit verbetert
🌱 Je concentratie en geheugen verbetert
🌱 Je vertraagt het verouderingsproces
🌱 Het maakt je meer bewust van wat je in je lichaam stopt
🌱 Op de langer termijn helpt het je extra gewicht kwijt te raken
🌱 Je stofwisseling en zelfhelend vermogen verbetert

Doe mee met de detox week in september!

Wil je je lichaam op een natuurlijke en gezonde manier ondersteunen bij de ontgifting of ben je klaar voor een nieuwe en frisse start? Ik organiseer een online detox week die je overal vandaan kunt volgen!

* Met een op- en afbouw week om de detox te ondersteunen
* Een voedingsschema met smoothies, salades en soepjes
* Inclusief een online yin yoga les gegeven door yogi Esmee
* Masterclass over stress en ontspanning
* Een week helemaal in het teken van jou!
* Dagelijkse mailtjes met info, tips & opdrachten
* Optioneel kun je ervoor kiezen om supplementen toe te voegen. Hierover later meer!
* Je kan alles later terugkijken dus het is geen probleem als de datum je niet goed uitkomt.

Hier vind je meer informatie!

Ontdek meer blogs

Nicole van Foodbenefits

Let’s detox!

Detox.. De kans is groot dat je wel eens
Gratis kennismaking

Mijn favoriete producten!

In deze blog deel ik graag mijn favoriete producten
Nieuwsbrief goede voornemens

Foodbenefits mail #4 Voornemens

2021 was opnieuw een jaar dat we snel achter
Vorige
Volgende

Laat je gegevens achter en ontvang mijn gratis download ‘Upgrade je koelkast‘ direct in je inbox. Met deze ingrediëntenlijst wordt het een makkie om je koelkast gezond te vullen.