Direct naar
Huidklachten
Energieklachten
Spijsverteringsklachten

Peulvruchten zijn onmisbaar in een gezond eetpatroon. Zo ook de rode linzen. Ze zijn erg voedzaam en worden veel in soepen en curry’s gebruikt. Tegenwoordig zijn ze populaire vleesvervangers door de vele hoeveelheden eiwitten, ijzer en B-vitamines. 

 

Wat zijn rode linzen? 

Linzen zijn de zaadjes van de linzenplant en worden veelal gebruikt in de Turkse en Indiase keuken. De linze bestaat uit twee helften die bedekt zijn met een velletje. De rode linzen bevatten geen velletje meer en vallen onder splitlinzen. Ze worden hierdoor bij het koken erg zacht en hebben een nootachtige smaak. Doordat ze erg zacht worden zijn ze een goede toevoeging aan soepen en curry’s. 

 

Welke voedingsstoffen zitten er in rode linzen? 

Linzen zijn onbewerkt, rijk aan eiwitten en vezels en bevatten weinig vet. Ze zijn daarmee een goede en inmiddels populaire vleesvervanger. Echter ziet het eiwitprofiel van peulvruchten er iets anders uit dan dat van dierlijke producten, omdat ze niet alle essentiële aminozuren leveren. Aminozuren zijn de losse onderdelen waar eiwitten uit zijn opgebouwd. Essentiële aminozuren worden niet door het lichaam zelf aangemaakt en moeten dus via de voeding worden ingenomen. Door peulvruchten te combineren met granen worden de aminozuren goed aangevuld. 

 

Door de vele vezels helpen ze ons bij een gezonde darmflora en houden ze onze bloedsuikerspiegel stabiel. De gezondheidsvoordelen worden aangevuld door de B-vitamines en mineralen zoals ijzer, magnesium en zink. De B-vitamines zijn van belang bij de stofwisseling en spelen een belangrijke rol bij ons energieniveau. 

 

Wat zijn de gezondheidsvoordelen van rode linzen? 

Rode linzen bieden bescherming voor het lichaam door de eiwitten die het bevat. Het zorgt voor sterke botten, spieren en cellen in het lichaam. Eiwitten zijn onmisbaar voor het lichaam. Daarnaast zijn ze super gezond voor onze darmen door de vele vezels en dragen ze bij aan een hoog energieniveau.

Deel dit voordeel

Inspireer jezelf met meer voedingsvoordelen

Benefits Kurkuma

Kurkuma

Kurkuma geeft de typische gele kleur aan curry’s en
Voedingsvoordelen van blauwe bessen

Blauwe bessen

Lekker door je yoghurt, zo als snack of door
kruiden-bij-foodbenefits

Kaneel

Heerlijk door de yoghurt of smoothie, op je cappuccino

Laat je gegevens achter en ontvang mijn gratis download ‘Upgrade je koelkast‘ direct in je inbox. Met deze ingrediëntenlijst wordt het een makkie om je koelkast gezond te vullen.