Leonie

Succesverhaal Foodbenefits - Leonie

Een aantal weken geleden kwam Leonie (35 jaar) bij mij met verschillende gezondheidsklachten die haar dagelijks leven beïnvloeden. Ze had last van een opgeblazen buik, rosacea, was snel vermoeid, een constant opgejaagd gevoel, een sterke behoefte aan suiker en moeite om gewicht te verliezen. Ze was zich in eerste instantie niet eens bewust van een deel van deze klachten. Pas toen ze mijn intakeformulier zag besefte ze dat er naast haar rosacea en moeite om gewicht te verliezen meer uit balans was. De klachten beperkten niet alleen haar fysieke welzijn, maar ook haar zelfvertrouwen en algehele levenskwaliteit.

Ze had al veel dingen geprobeerd, waaronder diverse diëten die snel resultaat opleverden. Dit resultaat was altijd maar voor even waarna ze weer terug viel in oude gewoontes. Keer op keer was ze weer terug bij af. Gefrustreerd en op zoek naar een alternatieve aanpak, kwam ze bij mij terecht voor orthomoleculair advies. Samen zijn we begonnen aan een traject om haar gezondheid te verbeteren door middel van voeding, levensstijl veranderingen en gerichte supplementen.

Uit het bloedonderzoek kwamen verschillende punten naar voren die de prioriteit van het behandeltraject met Leonie bepaalden. Allereerst bleek dat ze tekorten had aan verschillende vitamines, waaronder vitamine A, B12, B8 en D, en ook aan mineralen zoals magnesium. Deze tekorten kunnen een negatieve invloed hebben op de algehele gezondheid, energieniveaus en de werking van verschillende systemen in het lichaam.

Op basis van de resultaten en de klachten van Leonie werd een gepersonaliseerd plan van aanpak opgesteld. Het plan omvatte het aanvullen van de vitamine- en mineralentekorten met geschikte supplementen, zoals vitamine B12, D en magnesium. Daarnaast werd de spijsvertering ondersteund en de insulinegevoeligheid verbeterd, met behulp van supplementen zoals berberine gevolgd door een darmherstelplan. Ook werden stressmanagementtechnieken geïntegreerd, zoals het gebruik van aswagandha, om de stressbelasting te verminderen.

Het plan werd stapsgewijs uitgevoerd, waarbij Leonie regelmatig werd begeleid en ondersteund. Ze kreeg duidelijke instructies over de juiste dosering en timing van de supplementen. Daarnaast werden voedingsaanpassingen gedaan om de bloedsuikerspiegel te stabiliseren en de darmgezondheid te verbeteren, zoals het verminderen van geraffineerde suikers en het toevoegen van vezelrijk voedsel. Leonie werd ook aangemoedigd om stressverlagende activiteiten te integreren in haar dagelijkse routine.

Dankzij de juiste supplementen merkte Leonie al snel verbetering van haar klachten. Ze rapporteerde een afname van haar opgeblazen buik, een vermindering van rosacea-uitbarstingen en een toegenomen energieniveau. Bovendien begon ze geleidelijk gewicht te verliezen en voelde ze zich minder gejaagd en vermoeid. Haar spijsvertering werd ook beter, waardoor ze minder last had van spijsverteringsproblemen.

Deze casestudy illustreert hoe het gepersonaliseerde orthomoleculaire leefstijltraject Leonie heeft geholpen bij het verbeteren van haar gezondheid en het verminderen van haar klachten. Door de prioriteiten van het behandelplan te identificeren op basis van het bloedonderzoek en de specifieke klachten van Leonie, kon er gerichte ondersteuning worden geboden op het gebied van voeding, supplementen en stressmanagement.

Op basis van deze usercase is het belangrijk om te benadrukken dat het raadplegen van een orthomoleculair leefstijladviseur en het laten uitvoeren van een gedegen bloedonderzoek waardevol kan zijn bij het identificeren van onderliggende tekorten en verstoringen. Het biedt een basis voor een gepersonaliseerde aanpak, waarbij voeding, supplementen en levensstijlveranderingen worden geoptimaliseerd om de gezondheid en het welzijn te bevorderen.

Ik ben zo blij dat ik het leefstijltraject bij Nicole heb ontdekt! Mijn opgeblazen buik, rosacea en vermoeidheid zijn verdwenen. Ik voel me niet langer opgejaagd en heb eindelijk mijn gewicht onder controle. Het meest verbazingwekkende is dat mijn suikerbehoefte is verminderd. Dit traject heeft mijn leven positief veranderd en ik voel me nu gezonder en energieker dan ooit. Nicole, heel erg bedankt! Ik ben een blije klant!

Wil je meer weten over leefstijladvies?

Wil je 1 keer per maand op de hoogte blijven van alles over een gezonde lifestyle en tips? Meld je dan aan voor mijn inspiratiemail.

× Hoe kan ik je helpen?