Direct naar
Spijsverteringsklachten
Energieklachten
Huidklachten

Esmeralda

Dit is het verhaal van Esmeralda die haar eczeemklachten weer onder controle kreeg. Jarenlang had ze last van eczeem op haar handen. Door vocht en wondjes kon ze haar trouwring al een tijd niet meer dragen. Ondanks verschillende zalfjes van huisartsen en dermatologen, gaf dit slechts tijdelijke verlichting. Uiteindelijk kwamen de klachten toch weer terug. Toen is ze verder gaan zoeken en kwam ze bij mij terecht.

Het begon als een zoektocht naar de oorzaak en de lichamelijke disbalans. Was ze misschien gevoelig voor bepaalde voeding? We keken naar het totale plaatje met een holistische benadering.

We startten met het weghalen van voedingstriggers zoals tarwe en zuivel uit het eetpatroon. Ook werkten we aan ontgifting en darmoptimalisatie. Hoewel er grote verbetering was, stagneerde het na verloop van tijd.

We bleven zoeken naar triggers. Sommigen extern, zoals het weer en sommigen intern, zoals stressfactoren. Ook verbeterden we haar dieet, waarbij we naast veelvoorkomende triggers, nachtschade-groenten schrapten, wat opnieuw verbetering bracht.

Na maanden toewijding kwamen we stapje voor stapje dichterbij. Tot ik op een dag een foto ontving waar ze haar trouwring weer aan had! Wauw! Nu is ze op het punt dat ze voeding waar ze ooit heel gevoelig voor was steeds wat beter kan verdragen. Dat is echt een grote stap vooruit.

Review

'Hee Nicole, via deze weg wil ik je hartelijk bedanken voor alle tips, steun, support en begeleiding het afgelopen jaar. Wat heb ik veel geleerd over voeding en over hoe het lichaam werkt. Je hebt me zoveel verder kunnen helpen dan ik had durven hopen. Ik weet en merk, dat als ik een keertje smokkel, mijn lichaam daar beter op reageert dan voorheen.' 

Ik heb alleen maar de handvatten gegeven. Esmeralda heeft haar volledige leefstijl omgegooid en dat is iets om trots op te zijn!

Wil je meer weten over leefstijladvies?

Laat je gegevens achter en ontvang mijn gratis download ‘Upgrade je koelkast‘ direct in je inbox. Met deze ingrediëntenlijst wordt het een makkie om je koelkast gezond te vullen.