Wat is orthomoleculaire voeding?

Voeding als medicijn voor een langdurige gezondheid

orthomoleculaire voeding

Orthomoleculaire geneeskunde

Gezondheid van nu
In de Westerse wereld krijgen we lang niet altijd de aanbevolen hoeveelheid essentiële voedingsstoffen binnen. Tegelijkertijd krijgen we steeds meer te maken met de zogenoemde welvaartsziektes zoals diabetes, alzheimer en kanker. Ook veel vage klachten spelen een rol. Je ervaart klachten, gaat naar de dokter en krijgt een medicijn.Hierbij wordt vaak niet verder gekeken naar levensstijl. Het uitgangspunt van de orthomoleculaire geneeskunde is dat middels de optimale waardes vitamines, mineralen, eiwitten, vetten en koolhydraten ziektes voorkomen of klachten verminderen. 
Naar mijn mening staat de orthomoleculaire geneeskunde niet op zichzelf, maar het zou juist een samenwerking met de reguliere geneeskunde moeten zijn. Optimaliseer wel eerst je levensstijl.
Nicole van der Put

De weerstand verhogen en klachten verminderen

De term orthomoleculair komt uit het Grieks en betekent letterlijk ‘de juiste moleculen op de juiste plaats in het lichaam brengen’. Het gaat dus om micro celniveau. Door de waarden van vitamines en mineralen op optimaal niveau te houden kan jou lichaam goed functioneren en kunnen de biochemische processen hun werk doen. Met Foodbenefits wil ik jou weer fit in je vel laten zitten.
Orthomoleculaire geneeskunde voor het verhogen van de weerstand
orthomoleculaire geneeskunde gezonde levensstijl foodbenefits

De juiste stoffen

Voorbeelden van gezonde voedingsstoffen
Voeding is zeer belangrijk bij orthomoleculaire geneeskunde. De orthomoleculaire voeding is gebaseerd op veel vitamines, mineralen en vele andere goede voedingsstoffen. Denk aan veel groente en fruit, eiwitten uit plantaardige voedingsmiddelen zoals peulvruchten en pitten en zaden, goede granen voor de juiste koolhydraten en goede vetten zoals omega 3.

Orthomoleculaire voeding kan je verschillend inzetten

Voorkomen is beter dan genezen
Bij bijvoorbeeld obesitas, psoriasis en diabetes kan orthomoleculaire geneeskunde worden ingezet om bepaalde ziektes of ‘vage’ klachten te behandelen.
Orthomoleculaire voeding als preventief doel inzetten voor het voorkomen van klachten. Je voelt je fitter, je hebt meer energie en je verhoogd je weerstand.
Bij bijvoorbeeld obesitas, psoriasis en diabetes kan orthomoleculaire geneeskunde worden ingezet om bepaalde ziektes of ‘vage’ klachten te behandelen.
Orthomoleculaire voeding als preventief doel inzetten voor het voorkomen van klachten. Je voelt je fitter, je hebt meer energie en je verhoogd je weerstand.
persoonlijk voedingsadvies

Voor wie is orthomoleculaire geneeskunde bedoeld?

Geschikt voor jou
Orthomoleculaire voeding is voor iedereen geschikt. Vooral als je vage klachten ervaart waarvoor je niet direct naar de dokter gaat. Vaak is dit een gevolg van een ongezonde levensstijl waarbij jou lichaam niet meer optimaal functioneert. Met orthomoleculaire voeding geef je jouw voedingspatroon een boost. De klachten van verschillende welvaartsziektes zoals overgewicht, intoleranties en diabetes kun je verminderen of zelfs genezen met orthomoleculaire geneeskunde.

Een orthomoleculaire behandelswijze

Het uitgangspunt van de orthomoleculaire geneeskunde is het voorkomen of genezen van diverse ziektes of in ieder geval de klachten die ervaart verminderen. Natuurlijk komt hier meer bij kijken dan alles voeding. Beweging, voldoende slaap, weinig stress, de mentale gezondheid zijn ook factoren die van invloed zijn. Er is dan ook geen ‘one fits all’ aanpak. Ik help je graag! Neem vrijblijvend contact met mij ook om te kijken wat ik voor je kan doen. 
Behandelswijze voor orthomoleculaire geneeskunde

Wil je 1 keer per maand op de hoogte blijven van alles over een gezonde lifestyle en tips & mijn gratis e-book ontvangen? Meld je dan aan voor mijn nieuwsbrief.

× Hoe kan ik je helpen?