Direct naar
Huidklachten
Energieklachten
Spijsverteringsklachten

Het past heel goed in een gezond voedingspatroon en heeft een positieve werking op de hersenen – de walnoot. Naast het feit dat walnoten goed zijn voor de hersenen lijken ze er zelfs een beetje op. Voeding wat goed is voor de hersenen is dit ook voor de darmen. Lees hieronder meer waarom!  

 

Waarom zijn walnoten gezond?

Walnoten zitten boordevol omega-3 vetten in de vorm van ALA en daarnaast bevatten ze veel vitamines, mineralen en antioxidanten die je hersenen nodig hebben om te communiceren. Meerdere onderzoeken tonen aan dat walnoten een positieve werking hebben op ons brein. Naast dat ze ons concentratievermogen en geheugen versterken tonen diverse onderzoeken aan dat ze helpen om ziektes als Alzheimer tegen te gaan. 

 

Welke voedingsstoffen zitten er in een walnoot? 

Naast de omega-3 vetten zitten walnoten ook vol met magnesium, vitamine E en vezels. Magnesium is goed voor onze botten, spieren en ons gebit. Daarnaast zorgt het voor een gezonde vochtbalans in ons lichaam en geeft het ons een fit gevoel. Tot slot werkt het in onze hersenen goed samen met andere vitamines, mineralen en de omega-3 vetten waardoor het een positief effect heeft op ons cognitieve vaardigheden. Ook op ons hart- en vaatstelsel hebben walnoten een positief effect. 

 

Hoeveel walnoten moet je eten? 

Het advies is om dagelijks een handje onbewerkte en ongezouten noten te eten om te profiteren van de gezondheidsvoordelen. Of dit nu walnoten, cashewnoten of macadamianoten zijn dat maakt niet uit. Je kan alle noten eten, zolang ze maar onbewerkt en ongezouten zijn. 

Deel dit voordeel

Inspireer jezelf met meer voedingsvoordelen

Benefits Kurkuma

Kurkuma

Kurkuma geeft de typische gele kleur aan curry’s en
Voedingsvoordelen van blauwe bessen

Blauwe bessen

Lekker door je yoghurt, zo als snack of door
kruiden-bij-foodbenefits

Kaneel

Heerlijk door de yoghurt of smoothie, op je cappuccino

Laat je gegevens achter en ontvang mijn gratis download ‘Upgrade je koelkast‘ direct in je inbox. Met deze ingrediëntenlijst wordt het een makkie om je koelkast gezond te vullen.