Direct naar
Huidklachten
Energieklachten
Spijsverteringsklachten

Gezonde voordelen van een pompoen

Gezonde voordelen van een pompoen

Je hebt ze in allerlei soorten, kleuren en maten. De pompoen! Deze vrucht is heel veelzijdig en kan op allerlei manieren bereid en gegeten worden. Bovendien zijn ze ontzettend gezond. Benieuwd wat pompoen voor je gezondheid kan betekenen? Lees dan snel verder! 

 

Wat is een pompoen? 

Pompoen is een vrucht en komt oorspronkelijk uit Midden- en Zuid-Amerika. Het is het hele jaar verkrijgbaar maar vooral in de herfst en winter kun je vele verschillende soorten vinden. In Nederland eten we het meest de oranje hokkaido, de gewone oranje pompoen en de flespompoen. Vooral de flespompoen en de oranje hokkaido zijn met hun zoete en nootachtige smaak erg lekker. 

 

Welke voedingsstoffen zitten er in een pompoen? 

Pompoen zit boordevol vitamines en mineralen en bevat weinig calorieën. Ontzettend voedzaam en je kan er dus heel veel van eten zonder dat je teveel calorieën binnenkrijgt. Zo zit het vol bètacaroteen. Dit zorgt voor de oranje kleur en kan je lichaam zelf omzetten in vitamine A. Vitamine A bevordert je gezichtsvermogen en draagt bij aan een gezonde huid. Naast bètacaroteen en vitamine A bevat pompoen veel vitamine C, vitamine E en kalium. Vitamine A, C en E hebben een functie als antioxidant. Antioxidanten vangen de schadelijke stoffen in je lichaam die ontstekingen kunnen veroorzaken. Ze versterken je immuunsysteem en helpen bij het voorkomen van ziektes. Kalium draagt bij aan de vochtbalans en een goede bloeddruk. Naast bovengenoemde vitamines bevat pompoen nog de mineralen magnesium, ijzer en zink. Tot slot zit pompoen vol met vezels die ontzettend belangrijk zijn bij een gezonde darmwerking. 

 

Wat zijn de gezondheidsvoordelen van een pompoen? 

Pompoen bevordert je immuunsysteem, draagt bij aan een gezonde huid, een goede bloeddruk, een gezonde darmwerking en het helpt ziektes en ontstekingen in je lichaam voorkomen. 

Deel dit voordeel

Inspireer jezelf met meer voedingsvoordelen

Benefits Kurkuma

Kurkuma

Kurkuma geeft de typische gele kleur aan curry’s en
Voedingsvoordelen van blauwe bessen

Blauwe bessen

Lekker door je yoghurt, zo als snack of door
kruiden-bij-foodbenefits

Kaneel

Heerlijk door de yoghurt of smoothie, op je cappuccino

Let op: Mijn advies bevat uitsluitend handvatten voor een gezondere leefstijl en is geen vervanging van medisch onderzoek. Ik ben geen arts en er wordt dus geen diagnose gesteld. Neem bij (acute) gezondheidsklachten óók contact op met uw medisch specialist of huisarts.

Laat je gegevens achter en ontvang mijn gratis download ‘Upgrade je koelkast‘ direct in je inbox. Met deze ingrediëntenlijst wordt het een makkie om je koelkast gezond te vullen.