Direct naar
Huidklachten
Energieklachten
Spijsverteringsklachten

De voedingsvoordelen van een Kiwi

De voedingsvoordelen van een Kiwi

Wist je dat kiwi’s echte vitamine C bommetjes zijn? Ze verslaan met gemak de mandarijn, sinaasappel en aardbei. In Nederland één van de meest favoriete  fruitsoorten. Lees snel verder als je meer wilt weten over de kiwi en wat het voor je gezondheid kan doen.

 

Wat is een kiwi? 

De kiwi komt oorspronkelijk uit China waar het de Chinese kruisbes werd genoemd. Pas later is de naam veranderd in kiwi, vernoemd naar de kiwivogel. De kiwi zit boordevol vitamines en vezels. Om het maximale aan deze voedingsstoffen binnen te krijgen kun je ze met schil en al eten. Naast de groene variant is er de gele kiwi. Deze ligt pas sinds 2000 in de Europese supermarkten en is lekker zoet van smaak. 

 

Welke voedingsstoffen zitten er in een kiwi? 

De kiwi zit boordevol vitamine C. Goed voor de aanmaak van collageen. Collageen verstevigt kraakbeen, pezen, bloedvaten maar ook de huid. Daarnaast is vitamine C een antioxidant en versterkt het immuunsysteem. Als antioxidant vangt de vitamine schadelijke stoffen in ons lichaam. Verder zit een kiwi vol vezels die noodzakelijk zijn bij een gezonde darmwerking. Tot slot bevatten kiwi’s veel vitamine E, K, kalium en foliumzuur. Vitamine E werkt samen met vitamine C als sterke antioxidant. Vitamine K helpt bij bloedstolling en een goede botstofwisseling. Kalium draagt bij aan de vochtbalans en een goede bloeddruk en tot slot helpt foliumzuur bij de aanmaak van rode bloedcellen en is het een belangrijke voedingsstof voor zwangere vrouwen. Het is namelijk betrokken bij de ontwikkeling van de hersenen en het ruggenmerg bij de foetus.

 

Wat zijn de gezondheidsvoordelen van een kiwi? 

De kiwi bevordert je immuunsysteem, draagt bij aan een gezonde huid, een goede bloeddruk, een gezonde darmwerking en helpt ziektes en ontstekingen in je lichaam voorkomen. Tot slot bevat de kiwi foliumzuur, een belangrijke voedingsstof voor zwangere vrouwen.

Deel dit voordeel

Inspireer jezelf met meer voedingsvoordelen

Benefits Kurkuma

Kurkuma

Kurkuma geeft de typische gele kleur aan curry’s en
Voedingsvoordelen van blauwe bessen

Blauwe bessen

Lekker door je yoghurt, zo als snack of door
kruiden-bij-foodbenefits

Kaneel

Heerlijk door de yoghurt of smoothie, op je cappuccino

Laat je gegevens achter en ontvang mijn gratis download ‘Upgrade je koelkast‘ direct in je inbox. Met deze ingrediëntenlijst wordt het een makkie om je koelkast gezond te vullen.