Gezond eten wordt makkelijker als je een aantal basisrecepten onder de knie hebt. Het kan ook helpen om regelmatig dezelfde maaltijden te maken. Start is iedere ochtend met een havermoutje en varieer met de topics. Een sterke basis is heel belangrijk, net als consistentie. Natuurlijk is het ook belangrijk om zoveel mogelijk te variëren, maar het kan vooral in het begin helpen om vaker hetzelfde te maken. Je zal namelijk merken dat het steeds sneller en makkelijker gaat. Vanuit hier kun je verder uitbreiden met andere maaltijden en ingrediënten.
Lekker havermoutje
50 g havermout | 300 ml plantaardige melk | 1 banaan | 1 tl chiazaad | 1 tl kaneel | 1 el kokosbloesemsuiker of kokossnippers
Doe de melk in een pannetje en voeg de havermout, chiazaad en kaneel toe zodra de melk kookt. Prak de banaan in een kom. Doe na vier minuten de havermout bij de banaan en roer door elkaar. Voeg toppings naar keuze toe en top eventueel af met kokosbloesemsuiker of kokossnippers.
Groene smoothie
1 (bevroren) banaan | 1 appel | ½ citroen | 1 cm verse gember | 1 stengel bleekselderij | 1 grote hand spinazie | 300 ml water
Soep
2 uien | 2 tenen knoflook | groente naar keuze (bijv. courgette 2 stuks en broccoli 2 stuks) | 2 bouillonblokjes | kruiden
Snij de groente. Fruit de ui en knoflook in een grote soeppan. Voeg de groente toe en vul de pan met water tot alles net onder water staat. Voeg de bouillonblokjes toe en breng aan de kook. Laat 20 minuten koken. Haal de pan van het vuur en mix met een staafmixer tot een gladde soep. Breng op smaak met kruiden naar keuze. Bijvoorbeeld peper, zout, paprikapoeder en chilipoeder.