De do’s en don’ts van supplementen

De do's en don'ts van supplementen blog Foodbenefits

Mijn kijk op supplementen

Ik geloof sterk in de kracht van supplementen als aanvulling op een gezonde leefstijl. Hoewel supplementen waardevolle ondersteuning kunnen bieden, benadruk ik het belang van het creëren van een goede basis. Gezonde voeding, een sterke mindset, ontspanning, stressmanagement, beweging, slaap en zingeving vormen de bouwstenen van een optimale gezondheid. Alleen wanneer deze aspecten onder controle zijn, komen supplementen volledig tot hun recht. Mijn doel is om jou te begeleiden bij het vinden van de juiste balans en te helpen de beste keuzes te maken voor jouw welzijn. Samen creëren we een sterke basis voor een gezonder en energieker leven.

Do’s

Raadpleeg een professional

Overleg altijd met een gezondheidsexpert, zoals een orthomoleculair voedingsdeskundige of arts, voordat je supplementen gaat gebruiken. Een professioneel advies is essentieel om te bepalen welke supplementen geschikt zijn voor jouw specifieke behoeften.

Meer weten?

 

Kies kwaliteit boven kwantiteit

Ga voor hoogwaardige supplementen van betrouwbare merken. Kwaliteit is belangrijker dan goedkope prijzen, aangezien goedkopere varianten vaak minder effectieve of zelfs schadelijke ingrediënten kunnen bevatten.

 

Wees consistent

Neem supplementen volgens de aanbevolen dosering en instructies. Consistentie is cruciaal om de beste resultaten te behalen en het gewenste effect te ervaren.

 

Houd rekening met interacties

Let op mogelijke interacties tussen supplementen en medicijnen die je al gebruikt. Bespreek altijd je huidige medicatie met een professional om ongewenste bijwerkingen te voorkomen.

 

Luister naar je lichaam

Let goed op hoe je lichaam reageert op supplementen. Als je bijwerkingen ervaart of je niet beter voelt, stop dan met het gebruik en raadpleeg een deskundige.

Don'ts

Overdosering

Houd je strikt aan de aanbevolen dosering. Een overdosis van bepaalde supplementen kan schadelijk zijn voor je gezondheid.

 

Vervanging voor voeding

Zie supplementen nooit als vervanging voor gezonde voeding. Ze dienen als aanvulling, niet als hoofdbron van voedingsstoffen.

 

Ongeïnformeerde keuzes

Koop niet lukraak supplementen zonder onderzoek of professioneel advies. Wat voor anderen werkt, is niet altijd geschikt voor jou.

 

Onjuiste bewaaromstandigheden

Bewaar supplementen volgens de instructies op een koele, droge plaats, buiten bereik van kinderen.

 

Geloof niet in wondermiddelen

Wees realistisch over de kracht van supplementen. Ze kunnen helpen, maar ze zijn geen magische oplossing voor alle gezondheidsproblemen. Een gezonde leefstijl blijft de basis voor welzijn.

Bestel je je supplementen bij Vitakruid? Gebruik dan 'FOODBENEFITS10' bij het afrekenen voor 10% korting op de supplementen. 

Let op! Slik je medicijnen of twijfel je of het gebruik van supplementen voor jou geschikt is? Laat dit dan altijd checken door een professional. Neem in dit geval contact op met mij, je arts of een gespecialiseerd apotheker. 

Wil je meer weten over leefstijladvies?

Laat je gegevens achter en ontvang mijn gratis download ‘Upgrade je koelkast‘ direct in je inbox. Met deze ingrediëntenlijst wordt het een makkie om je koelkast gezond te vullen.